Блог

ПОДОБРУВАЊЕ НА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ СО ПРИРОДНИ АНТИДЕПРЕСИВИ

Емоционалните здравствени тешкотии се јавуват почесто и претставуват привремени нарушувања, но не ретко може да преминат во по сериозни ментални растројства и болести ако со нив не се постапува навремено и ефикасно.

 

 

Емоционалните здравствени тешкотии се почетни симптоми, кои укажуват на ментално-емоционална слабост и нестабилност. Овие симптоми се краткотрајни, средни по интензитет и често брзо исчезнуват. Доколку траат повеќе од две недели, има голема можност да предизвикуват ментални-емоционални растројства и болести. Ако овие симптоми траат многу подолго и се толку силни по интензитет што сериозно го нарушуват вашето психо-физичко здравје, би било добро веднаш да побарате соодветна стручна медицинска помош.

Превентивна заштита на ментално-емоционалното здравје значи навремено превземање на мерки за заштита и лекување на емоционалните здравствени тешкоти за да не предизвикуват по сериозни ментални растројства (нарушувања во однесувањето) или ментална болест.

 

 

Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е познат по високиот квалитет на составот и по иновативните методи на производство. Со патентирана и современа метода на фармацевтско таблетирање на природен состав кој овозможува продолжително – пролонгирано дејство на Неолексан таблетата. Современост во пакување, во специјални матни блистерни фолии за заштита на квалитетот и составот од надворешни фактори.

НЕОЛЕКСАН – НЕЗАМЕНЛИВ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ

Неолексан го подобрува ментално-емоционалното здравје со стабилизирање на патологичната неурамнотежност на невротрансмитерите во мозокот кои се најчеста причина за разни анксиозни и депресивни растројства, пореметувања во спиењето, инсомнија (несоница), панични растројства, стравови-фобии, главоболка и  мигрена, гојазност и т.н. Посебно на невротрансмитерот серотонин кои има важна улога во регулирање на ритамот на сонот, расположението, однесувањето, чувствителноста, осетливоста кон болка и стабилизирање на апетитот.

НЕОЛЕКСАН Е ЕДИНСТВЕНИОТ ПРИРОДЕН АНТИДЕПРЕСИВ БЕЗ КОНТРАИНДИКАЦИИ И НУС ПОЈАВИ

Неолексан – незаменливиот природен антидепресив – е веќе познат по квалитетот на составот, безбедноста за користење, брзото дејство и ефикасноста на делување. Неолексан е единствениот природен антидепресив кој се споредува со дејството на класични – синтетичните антидепресиви. За разлика од синтетичните антидепресиви, Неолексан се истакнува со тоа што не предизвикува нус појави и контраиндикации. Најважно од се, Неолексан не предизвикува зависност и при долгогодишна употреба.

НЕОЛЕКСАН НЕ ПРЕДИЗВИКУВА ЗАВИСНОСТ И ПРИ ДОЛГОГОДИШНА УПОТРЕБА

Неолексан поради квалитетот на природниот состав, ефикасноста на делување и нејзината безбедност е идеален за терапија кај помлади пациенти и пациенти во процес за одвикнување од синтетичните антидепресиви. Со голем број научни студии и клинични истражувања е докажана безбедноста на природниот состав на Неолексан за широка хумана употреба и благопријатниот ефект за заштита и подобрување на ментално-емоционалното здравје.

 

 

НЕОЛЕКСАН Е ДОДАТОК ВО ИСХРАНА (СУПЛEМЕНТ) – И СЕ ИЗДАВА БЕЗ ЛЕКАРСКИ РЕЦЕПТ, ПРЕД УПОТРЕБА ВНИМАТЕЛНО ПРОЧИТАЈТЕ ГО УПАТСТВОТО. ЗА СТРУЧНО И ПРОФЕСИОНАЛНО МИСЛЕЊЕ КОСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ВАШИОТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ

5-HTP од производителот HealthAid или 5-хидрокситриптофан е аминокиселина која нормално се произведува во човековиот организам . Најзастапена е во протеините и е следниот чекор во создавањето на серотонинот или хормонот на среќа. Учествува во подобрување на расположението, контрола на апетитот, одржување на сонот.

5-хидрокситриптофан е аминокиселина која  е екстрахирана од африканското  семе Griffonia simplicifolia, а се карактеризира со продолжено дејство  во организмот.

5-хидрокситриптофан е аминокиселина која нормално се произведува во човековиот организам . Најзастапена е во протеините и е следниот чекор во создавањето на серотонинот или хормонот на среќа.

Серотонинот е примарно пронајден во гастроинтестиналниот систем, покрај тоа што тој се наоѓа во изобилие во мозокот и целиот нервен систем. Учествува во подобрување на расположението, контрола на апетитот, одржување на сонот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *